Sütlü İncir Tatlısı

Malzemeler

1,5 su bardağı HALK Süt
50 gr. HALK Yağ
Yarım kg. kuru incir
1 su bardağı şeker
150 gr. iri dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

İncirleri bir kabın içine alıp üzerine kaynar su ekleyerek bekletelim. Bir tencerede HALK Yağ’ı eritip incirleri delikli kepçe ile çıkarıp tencereye ilave edelim. Karıştırarak 5 dk. çevirelim. Üzerine şekeri ve HALK Süt’ü ilave edip kaynatalım. İncirler yumuşadığında yan taraflarını bıçakla kesip içlerine bolca ceviz dolduralım. Servis tabağına dizip üzerine şekerle kaynatılmış HALK Süt’ü gezdirip cevizle süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun

Comments for this post are closed.