Şekerpare

Malzemeler

3 yumurta sarısı
1 yumurta
1 paket Halk margarin (yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
½ tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış Halk margarini, yumurta sarılarını, pudra şekerini ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Hamurları tepsiye dizip 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Afiyet olsun…
Comments for this post are closed.