Pastırmalı Kurufasulye

Malzemeler

½ kg Halka kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
150 gr pastırma
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
3-4 çuçka biberi (arzuya göre)
½ çay kaşığı biber salçası (ev salçası tercih edilir)
2 çorba kaşığı Halk margarin (60 gr)

Hazırlanışı

Halk fasulyeleri 3-4 su yıkayıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek en az 2 saat ıslatalım. Fasulyeleri tekrar yıkayıp basınçlı bir tencereye alalım. Üzerini 2 parmak aşacak şekilde kadar su ekleyerek, fasulyeleri hafifçe diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alalım ve bekletelim. Tencereye Halk margarini alıp eritelim. Küp doğranmış soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Pastırmaları ekleyip yarım dk daha kavuralım. Domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyelim. Salçayı ekleyelim. Yarım dk daha kavuralım. Fasulyeleri haşlanma suyu ile birlikte tencereye alalım. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Çuçka biberlerini delmeden ve doğramadan ekleyip yemeği ağır ateşte fasulyeler yumuşayana dek pişirelim. Yemeği ateşten alıp ılıtarak servis yapalım
Not: Yemeği basınçlı bir tencerede pişiyorsanız, fasulyenin üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek pişirin. Ancak yemeğinizi normal bir tencerede pişirecekseniz, arada bir suyunu kontrol edip gerekirse sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin. Çuçka biberi delinmediği  takdirde yemeğe acılık vermez.

Afiyet olsun…

Comments for this post are closed.