Fırında Makarna

Malzemeler

½ paket spagetti makarna
6 su bardağı su (makarnayı haşlamak için)
½ çay bardağı Halk Ayçiçek yağı
4 yumurta
1 su bardağı Halk süt
75 gr. kaşar rendesi
100 gr. beyaz peynir veya çökelek
Tuz

Hazırlanışı

Tencereye suyu alıp kaynatalım. 2 çorba kaşığı Halk Ayçiçek yağı, tuzu ve makarnaları ekleyip diriliklerini kaybedene dek haşlayarak ateşten alalım ve suyunu süzelim. Bir kabın içine yumurtaları alıp çırpalım. Halk sütü ekleyerek tekrar çırpalım. Makarnalara Halk Ayçiçek yağını, tuzu ve sütlü yumurtalı harcı, beyaz peyniri ekleyip karıştıralım. Fırın kabını Halk margarinle yağlayıp hafifçe un serperek makarnayı yayalım. Üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 220 °  fırında, kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Makarnayı fırından alıp dilimleyerek servis yapalım.
Comments for this post are closed.