Etli Yaprak Sarması

Etli Yaprak Sarması (Çukurova Usulü)

Malzemeler

Asma yaprağı
2 orta boy soğan
250 gr. kıyma
1 çay bardağı Halk pirinç
1 demet maydanoz
½ demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı Halk Ayçicek yağı
¼ çağ bardağı Halk Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, dolma baharatı
Sosu için:
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı Halk Ayçiçek yağı
1-2 diş sarımsak
¼ limon suyu

Hazırlanışı

Sarmayı taze asma yaprağı ile yapacaksak, yaprakların üzerini aşacak kadar su ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım. Eğer salamura yaprakla sarma yapacaksak, birkaç saat sıcak suda ıslatıp fazla tuzunun gitmesini sağlayalım, daha sonra yaprakları birkaç su yıkayıp bekletelim. Bir kaba kıymayı, salçayı, Halk pirinci, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, tuzu, baharatları, 1 çay bardağı suyu, Halk Ayçiçek yağını ekleyip yoğurarak karıştıralım. Yaprakların damarlı kısımları içe gelecek şekilde, dolma içinden bir miktar koyup düzgünce saralım. Tencereye sarmaları yan yana ve aralıksız dizelim. Bir tavaya Halk Ayçiçek yağını aktarıp salçayı, limon suyunu, tuzu, dövülmüş sarımsakları ekleyip yarım dk kavuralım. 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım ve sarmaların üzerine gezdirelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyerek porselen bir tabağı ters çevirip üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örtüp ağır ateşle pişirilelim. Sarmaları ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.
Afiyet olsun…

Etli Yaprak Sarması (Çukurova Usulü)

Malzemeler

Asma yaprağı
2 orta boy soğan
250 gr. kıyma
1 çay bardağı Halk pirinç
1 demet maydanoz
½ demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı Halk Ayçicek yağı
¼ çağ bardağı Halk Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, dolma baharatı
Sosu için:
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı Halk Ayçiçek yağı
1-2 diş sarımsak
¼ limon suyu

Hazırlanışı

Sarmayı taze asma yaprağı ile yapacaksak, yaprakların üzerini aşacak kadar su ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım. Eğer salamura yaprakla sarma yapacaksak, birkaç saat sıcak suda ıslatıp fazla tuzunun gitmesini sağlayalım, daha sonra yaprakları birkaç su yıkayıp bekletelim. Bir kaba kıymayı, salçayı, Halk pirinci, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, tuzu, baharatları, 1 çay bardağı suyu, Halk Ayçiçek yağını ekleyip yoğurarak karıştıralım. Yaprakların damarlı kısımları içe gelecek şekilde, dolma içinden bir miktar koyup düzgünce saralım. Tencereye sarmaları yan yana ve aralıksız dizelim. Bir tavaya Halk Ayçiçek yağını aktarıp salçayı, limon suyunu, tuzu, dövülmüş sarımsakları ekleyip yarım dk kavuralım. 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım ve sarmaların üzerine gezdirelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyerek porselen bir tabağı ters çevirip üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örtüp ağır ateşle pişirilelim. Sarmaları ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.
Afiyet olsun…

Çerkez Tavuğu

Malzemeler

50 gr. HALK Yağ
1 tavukgöğsü
1 su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı HALK Süt
2-3 diş sarımsak (arzuya göre)
1 çay bardağı tavuk suyu
1/4 limon suyu
Tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı

Tavukgöğsünü birkaç su yıkayarak tencereye yerleştirelim. Üzerine hafifçe aşacak kadar sıcak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyerek ağır ateşte, göğüs eti yumuşayana dek haşlayalım. Eti kemiklerinden ayırarak iri doğrayalım. Bayat etmek içini HALK Süt ile ıslatarak blender veya robotun içine alalım. İçine sarımsakları, tavuk suyunu, ceviz içini, tuzu, karabiberi ekleyelim. Karışımı pürüzsüz kıvama getirerek etlerin üzerine gezdirelim ve servis yapalım.Afiyet o

Fırında Makarna

Malzemeler

½ paket spagetti makarna
6 su bardağı su (makarnayı haşlamak için)
½ çay bardağı Halk Ayçiçek yağı
4 yumurta
1 su bardağı Halk süt
75 gr. kaşar rendesi
100 gr. beyaz peynir veya çökelek
Tuz

Hazırlanışı

Tencereye suyu alıp kaynatalım. 2 çorba kaşığı Halk Ayçiçek yağı, tuzu ve makarnaları ekleyip diriliklerini kaybedene dek haşlayarak ateşten alalım ve suyunu süzelim. Bir kabın içine yumurtaları alıp çırpalım. Halk sütü ekleyerek tekrar çırpalım. Makarnalara Halk Ayçiçek yağını, tuzu ve sütlü yumurtalı harcı, beyaz peyniri ekleyip karıştıralım. Fırın kabını Halk margarinle yağlayıp hafifçe un serperek makarnayı yayalım. Üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 220 °  fırında, kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Makarnayı fırından alıp dilimleyerek servis yapalım.